Pro mnoho lidí představuje chvíle strávená s kávou příjemný vrchol dne. Espresso si obvykle dopřáváme v době po obědě, kdybychom od něj potřebovali zefektivnit naše trávení, ale zároveň rádi využíváme jeho povzbuzujících schopností. Opravdu kvalitní espresso připravené v souladu s recepturou přímo od Italů, je silné, ale ne kyselé a dokáže vás nakopnout na příjemně strávené odpoledne.

Dokonalý požitek z každého šálku

Při přípravě skvěle chutnajícího espressa je potřeba dodržet nejen přesné množství kávy a vody, ale také zajistit vysokou kvalitu použitých ingrediencí. V tomto případě není řeč pouze o kávě. Pro přípravu opravdu chutné kávy, která dá možnost rozvinout se všem jemným nuancím chuti a aroma, je potřeba měkká voda. Čím tvrdší je voda, tím více potlačí ty nejjemnější detaily chutí a vaše espresso, ale i vy budete ochuzeni. Jestliže víte, že doma máte tvrdou vodu, můžete ji předem upravit například ve filtrační konvici, která dokáže kromě jiných příměsí odstranit vodní kámen. Právě ten je příčinou tvrdosti vody. Nemáte-li možnost vodu filtrovat, můžete pro přípravu kávy použít i nesycenou přírodní minerální vodu. Klidně si porovnejte šálek kávy připravený ze stejné tchibo kapsle a z vaší tvrdé kohoutkové vody s tím, který jste připravili z vody minerální. Chuťový rozdíl poznáte ihned.

Kvalitní kávovar je základem

Pro přípravu opravdu autentického italského espressa je nutnýtlak minimálně 14 barů. Toho ručně těžko dosáhnete. Takto vysoký tlak však běžně zvládnou vyvinout automatické espressovače, které zároveň ohřívají vodu na vhodnou teplotu a ihned po stlačení kávu dokážou spařit. Na vás už je potom pouze zajistit čistotu kávovaru a jeho obsluhu. Některé typy kávovaru disponují plotýnkou, která je schopna předehřát šálky, do kterých je posléze espresso plněno. Díky tomu si lépe vychutnáte jeho aroma, protože po naplnění do hrnku tekutina rychle nezchladne. Jestliže váš kávovar touto funkcí vybaven není, stačí každý šálek před použitím ohřát v proudu horké vody.

Dodržujte optimální množství

Italské espresso se běžně podává v množství okolo 25 až 30 ml. Na takovéto množství nápoje je potřeba přibližně 9 g mleté kávy a zhruba 40 ml vody. Jestliže nechcete odměřovat vodu a vážit kávu, můžete použít praktické tchibo kapsle, které obsahují přesně dané množství sušiny pro konkrétní typ nápoje. Způsob, jak připravit kávu z kapslí, je tím nejjednodušším, který si dokážete představit. Zvládne ho naprosto každý. Díky praktickým tchibo kapslím si dokonce můžete vybrat, zda si připravíte silné espresso anebo si pochutnáte na lahodném mléčném cappucinu.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Přidej komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.